srecni slavuji

Click here to edit subtitle

BLOGOVI Post New Entry

Sjecanje Na Djetinjstvo

Posted by Kuduz on February 10, 2013 at 6:50 PM

Kad se samo sjetim sebe, kao jedan miran i povucen djecak uvijek sam zelio nekako da brzo odrastem i budem u tijelu jednog zrelog muskarca, godina po godina, nacin zivota se mijenjao, mozda to ja nisam primjecivao tako jasno, ali sada se to odrazava veoma primjetno.

Treba voljeti, biti dijete i ne truditi se odrasti suvise brzo jer od naseg punoljetstva mi smo ljudi, odgovorni za svaki svoj postupak bio on los ili dobar, ali covjek ponekad ima zelju da se otkaci, prica gluposti na koje niko nema zamjerku i zeli uraditi stvari koje mu prve padnu na pamet samo da bi svojoj dusi udovoljio.

Kad se sjetim samo starih umrganih balavaca s kojima sam se druzio,  kako su se samo promijenili i izrasli u divne mlade ljude, nemoguce je postalo moguce.

Prije nije bilo takmicenja ko ce se najbolje obuci, ko ima bolje patike...najbolje i najmodernije oblacenje zamjenjivala je nasa igra, ko je najbrzi u trcanju, ko bolje igra nogomet, ko ce se bolje sakriti kad se igramo zmurke....

Sjetim se nasih rodjendana od seste godine pa nadalje, bilo nas je mnogo na okupu i svi su cekali da slavljenik puhne svijece da bi mogli da sijecemo tortu i posluzimo se, takodje i prvi dani skolovanja ostaju u dubljem sjecanju.

Klinci su svaki dan tuzakali, jurili se po odmorima, a pjesmice na casu muzickog pjevali smo u horu nasmijanih i zadovoljnih lica.

Bas je doslo doba  da zarezimo kad ne treba,  da dotaknemo dno zbog izazova i da osudjujemo jedni druge, sad je bitan svaki sljedeci korak i moramo ga uvijek dobro istraziti prije smo ga nacinili.

Vjerujem da u svima nama se ponekad probudi ono malo neiskusno dijete koje je tek prohodalo....mozete pricati sta hocete ali sam siguran u to.

Neki imaju ponos i dostojanstvo i to usklade sa svojim vedrim ponasanjem i smislom za humor pa tako da vode jedan kvalitetan i zabavan zivot, tuzno je kako neke osobe uopste ne koriste svoj mozak i uopste ne analiziraju svoje postupke. ali otom po tom, svakom svoje, nek svako za sebe bira najbolje......

PS:

Ostanite sto jeste, ne glumite lose, ne osudjujte druge, moze vam se isto desiti i svaki dan isplanirajte sto bolje i dozivite ga kao da je posljednji jer jednom cete biti upravu.

 

 

Categories: MOJ DNEVNIK

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

You must be a member to comment on this page. Sign In or Register

0 Comments